retete Tortulete cu afine - Retete de prajituri. Retete dulciuri - www.prajiturele.ro prajituri
retete prajituri
tort
Retete  prajituri
te ajuta sa-ti indulcesti viata
capsuni
Categorii prajituri
Alte deserturi
Briose
Checuri
Creme
Deserturi cu fructe
Deserturi reci
Foietaje
Fursecuri
Inghetata
Jeleuri
Placinta
Retete pentru diabetici
Rulade
Salate
Sufleuri
Tarte
Torturi



Stiati ca ?
Alunele de padure
Prajiturile cu branza
Aluatul de drojdie
Resturile de foietaj
Formele cu compozitie
Economisim timp: fructe
Lichide vascoase
Nuci
Economisim timp
Struguri
Prajiturile
Placintele
Pepeni galbeni
Papanasi
Migdale
Frisca
Clatitele
Bananele
Alunele, nucile sau migdalele
Aluaturi pentru tort
Mai multe ...  

Publicitate
Constanta online
Obiective turistice
Anunturi telefoane
Horoscop
Havrince Daniel blog
Prajiturele.ro / Sufleuri / Tortulete cu afine
Tortulete cu afine

Ingrediente:
Ingrediente pentru 4 portii:
» 120g faina;
» 40g malai;
» 1 lingura zahar;
» 1 lingura bicarbonat;
» 1/2 lingurita praf de copt;
» 1 varf de cutit sare;
» 3 linguri unt sau margarina;
» 125g iaurt;
» faina pentru suprafata de lucru;
» 500g afine proaspete;
» 2 linguri miere;
» 120 ml frisca;
» 1 lingura zahar;

Mod preparare:
Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul fulgi si se adauga. Se framanta aluatul cu mainile reci, pana se obtine o compozitie faramicioasa. Se adauga iaurtul si se amesteca cu o furculita pentru se leaga un aluat moale. Se framanta cateva secunde.
Etapa II: Se presara suprafata de lucru cu faina si se intinde aluatul la o grosime de circa 1,5 cm. Se stanteaza 4 cercuri cu diametrul de 8 cm fiecare. Se asaza cercurile intr-o tava neunsa si se coc 18-20 de minute pana s-au rumenit.
Etapa III: Se spala afinele sub jetul de apa, se aleg si se scurg. Se amesteca cu miere intr-un castron mediu, zdrobind cam un sfert din afine si se pun la rece pana la folosire.
Etapa IV: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se taie blaturile de prajiturele  pe orizontala. Jumatatile de jos se asaza pe farfurii, se acopera cu jumatate de afine, apoi se asaza jumatatile superioare. Se acopera cu frisca si cu restul de afine si se servesc imediat.

Timp: preparare - 20 minute; la foc - 20 minute.

Valoare calorica:
1 portie: 396 kcal; 1663 kJ; 7g proteine; 52g glucide; 18g grasimi; 55mg colesterol; 73mg sodiu.


retete prajituri
Retete prajituri   |   Prajituri - categorii   |   Stiati ca?   |   Contact
Copyright © - Prajiturele.ro - retete prajituri, dulciuri